Cum să ne mai creștem copii în ziua de azi?

Dacă de fiecare dată când copilul vrea ceva, încerci să-l refuzi, dar în cele din urmă cedezi la insistențele sale, el va ști că poate să obțină tot ceea ce dorește de la tine și îți va fi imposibil să-ți mai impui autoritatea asupra lui. În cazul în care apelezi prea mult la cuvântul ,,nu”, el nu îți va mai cere nimic și va apela la calea minciunilor, a tertipurilor pentru a obține ceea ce vrea. Ce cașe de mijloc găsim, așadar, pentru a reuși să stabilim o comunicare eficientă cu copiii noștri?

Spune și ,,nu”
Dacă obișnuiești să îți lași copilul să iasă învingător din toate discuțiile în contradictoriu, încearcă treptat să devii puțin mai ferm. Altfel , vei descoperi cu stupefiere că va ajunge să se bată cu copii de la școală pentru simplul fapt că aceștia nu au aceeași părere cu el.

Nu evita conflictele
Nu reprezintă o alegere indicată nici să eviți conflictele și să nu admiți faptul că într-adevăr te confrunți cu o problemă. De multe ori, acest gen de părinți evită să aibă discuții în contradictoriu cu copiii și să dea vina pe alții pentru propriile erori în creșterea copiilor.

Nu face scandal. Nu rezolvi nimic!
Indiferent cât te-a înfuria copilul, abține-te să urli la el. Îl vei determina astfel să se închidă în el și să devină introvertit. Întreabă-te înainte dacă nu există și alte probleme, de la serviciu, cu partenerul de viață, care te fac să-ți verși frustrarea asupra lui.

Acceptă și compromisurile
Cea mai bună metodă de a proceda este să discuți cu copilul și să accepți să privești lucrurile și din punctul lui de vedere, dar să-l convingi pe el să țină cont de părerea ta. Stabilește anumite aspecte care nu pot fi negociate deloc sau până la un anumit punct.

Poți chiar scrie o listă cu regulile pe care tu le consideri cele mai importante. În ceea ce privește restul lucrurilor, ascultă și de părerea lui și totul va merge ca pe roate.